TMO, Lisanslı Depolardaki Ürüne Alım Garantisi Veriyor

26 Haziran 2016 Tarihinde Derneğimiz Üyesi Lisanslı Depo Şirketleri ile TMO Yetkililerinin Katılımıyla TMO Genel Müdürlüğünde Bir Toplantı Düzenlenmiştir.

Toplantıda; TMO’nun 2016 yılından itibaren lisanslı depolara stoklanan ürünlere alım garantisi vereceği ifade edilmiş olup, lisanlı depoların bilgi işlem alt yapılarını ürün analiz fişini TMO’ya aktaracak şekilde düzenlemeleri ve TMO ile bir protokol imzalamaları gerektiği yetkililerce belirtilmiştir.

Bu kapsamda TMO ile protokol imzalamak isteyen lisanslı depo şirketlerinin TMO Genel Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Söz konusu uygulama lisanslı depoculuk açısından son derece önemli olup bu kapsamda;

• Ürününü satmak isteyenler, ürününü TMO ile protokol yapan lisanslı depolara teslim edecekler, kendi adlarına düzenlenen Elektronik Ürün Senetlerini ister piyasaya, ister TMO’ ya elektronik ortamda satabileceklerdir.
  • Satmadan bekletmeleri halinde bankalardan kredi kullanabileceklerdir.
  • Bu şekilde lisanslı depoya teslim ettikleri ürünü, elektronik ürün senedi ile satmaları halinde % 2 stopaj vergisi ödemeyeceklerdir.

111toplanti

Mart 2020