Lisanslı Depolarda ELÜS Alım-Satımı Vergi İstisnaları 31.12.2023 Yılına Uzatıldı

18.01.2018 tarihli ve 30659 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” başlıklı kanunun 5.Maddesinde “93 sayılı Kanunun geçici 76 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “31/12/2018” ibaresi “31/12/2023” şeklinde değiştirilmiştir” ifadesi yer almaktadır. Bu doğrultuda 193 numaralı Gelir Vergisi Kanunun Geçiçi 76.Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“10/2/2005 tarihli ve 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında düzenlenen ürün senetlerinin elden çıkarılmasından doğan kazançlar, 31/12/2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır.(3)(4) İstisna edilen bu kazançlar üzerinden 94 üncü madde kapsamında tevkifat yapılmaz. Münhasıran bu kazançlar için gelir vergisi mükelleflerince yıllık beyanname verilmez, bu kazançlar verilecek beyannamelere dahil edilmez. “

Mart 2020
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz